Magda Gessler gotowała na Festiwalu Gęsiny za 27 tys. zł?

15:52, 14.11.2017 | Adrian Aleksandrowicz
REKLAMA
Skomentuj
fot. Filip Kowalkowski dla urzędu marszałkowskiego

Gwiazda TVN-u była jedną z gwiazd weekendowego Festiwalu Gęsiny w Przysieku. Impreza będąca finałem kampanii Gęsina na świętego Marcina organizowana była na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego przez firmę SOS Music. Ile zapłacono popularnej restauratorce za występ na festiwalu?

Jak donosi popularny serwis Pudelek.pl rola restauratorki i osobowości telewizyjnej podczas weekendowego festiwalu ograniczyła się do instruowania kucharza, jak powinno się przyrządzać gęsią wątróbkę.

Powołując się na anonimowego informatora, redakcja Pudelka podaje, że honorarium Magdy Gessler miało wynieść aż 27 tys. złotych. Postanowiliśmy sprawdzić, czy naprawdę tyle zapłacono właścicielce kilku słynnych restauracji za występ w podtoruńskim Przysieku.

- Informacja ta nie jest prawdziwa, a wysokość honorarium jest w umowie objęta klauzulą poufności - dementuje Jan Zaguła z SOS Music. - Magda Gessler była na Festiwalu Gęsiny z dwoma prezentacjami kulinarnymi, w trakcie których prezentowała swoje autorskie przepisy na dania z gęsiny. Każda z prezentacji połączona była z degustacją i kończyła się wydaniem 200 porcji degustacyjnych dla uczestników.

Dodajmy, że nie po raz pierwszy prowadząca "Kuchenne rewolucje" była gwiazdą na święcie gęsiny - kilka lat temu wystąpiła w roli eksperta podczas jednego z kulinarnych konkursów.

(Adrian Aleksandrowicz)
REKLAMA
REKLAMA

Komentarze (0)

Brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

© bydgoszcz24.pl | Prawa zastrzeżone | 2017