W grudniu Zarząd Polonii ogłosił konkurs na prowadzenie gastronomii na terenie stadionu. Dzisiaj na konferencji prasowej dowiedzieliśmy się, kto zadba o gastronomię nie tylko podczas imprez sportowych. Sports Hospitality to znana już w Polsce firma, świadcząca wyspecjalizowane usługi gastronomiczne na obiektach sportowych w zakresie cateringu masowego. Obecnie jest operatorem gastronomicznym m. in. stadionów Pepsi Arena (Legia Warszawa), PGE Arena Gdańsk (Lechia Gdańsk), Cracovii Kraków, czy hali Torwar w Warszawie, była partnerem gastronomicznym podczas EURO 2012 w strefach kibica i VIP.

- Chcemy, aby kibic, który przyjdzie na mecz żużlowy spotkał się z inną jakością oglądania widowiska sportowego – powiedział prezes Polonii Jarosław Deresiński. – Ale nie tylko. Będzie również całoroczny, codzienny pub jako miejsce spotkań kibiców. Miejsce, w którym będzie można się spotykać z zawodnikami, wspólnie oglądać na dużym ekranie żużlowe mecze i inne ważne sportowe wydarzenia – dodał. Ma być zlokalizowany tam, gdzie teraz jest restauracja.

- Proponujemy nazwę Speedway S2 – poinformował prezes Sports Hospitality Jacek Czauderna (S2 – od adresu Sportowa 2). – Zamierzamy zainwestować około 1 mln zł. To jest nasz pierwszy stadion żużlowy, który będziemy obsługiwać. W historii mówiło się “chleba i igrzysk”. Będziemy dbać, by “chleb” był dobry, właściwie podany, bez kolejek – obiecał prezes Czauderna. Dodał, że na promenadzie stadionu wybudowane zostaną cztery kioski o nowoczesnej zabudowie kontenerowej z pięcioma stoiskami każdy. Na każdym meczu będzie również obsługa mobilna. Trwają negocjacje miedzy klubem a partnerem gastronomicznym co do wysokości cen napojów. Padła obietnica, że cena jednego z nich nie będzie wygórowana.

Przebudowa potrwa do lipca br., ale firma gotowa będzie już na Grand Prix 20 kwietnia.