Food trucki z całej Polski stanęły na placu Solnym nad Brdą. Ponad 20 restauracji na kółkach oferuje dania w najbardziej wymyślnych smakach z całego świata.

Festiwal Smaków Food Trucków na placu Solnym przyciągnął wielu bydgoszczan, pragnących skosztować dań inspirowanych kuchnią i kulturą wielu krajów świata. Odwiedzający plenerową biesiadę mogli skosztować takie rarytasy i smakołyki jak chińskie bułeczki baozi, owoce morza, holenderskie kap salony, amerykańskie pastrami, frytki duże, grube i chrupiące, langosze, meksykańskie tortille czy burgery w najlepszym wydaniu. Potrawy oferuje ponad 20 restauracji na kółkach.

Pogoda sprzyjała delektowaniu się smakami dań pod chmurką, a niektórzy pyszności zabierali do domu.

Dzisiaj biesiada na placu Solnym potrwa do godz. 21, a w niedzielę od godz. 12 do 20.