Już po raz czwarty do Bydgoszczy przyjechały mobilne restauracje z całej Polski. Stanęły na Różopolu i cieszyły się podczas dorocznej imprezy Pożegnanie lata dużym powodzeniem.

Ponad 20 mobilnych food trucków stanęło w weekend na Różopolu, oferując dania inspirowane kuchnią i kulturą wielu krajów świata. Nagła zmiana pogody zniechęciła w sobotę do wybrania się do Myślęcinka, ale dzisiaj Różopole tętniło życiem. Tysiące bydgoszczan przybyło pożegnać lato podczas dorocznej imprezy i żal było nie spróbować m.in.  potraw kuchni włoskiej, meksykańskiej, azjatyckiej, hiszpańskiej, amerykańskiej, belgijskiej.

W menu mobilnych restauracji znalazły się takie pozycje jak pizza wypiekana w piecu opalanym drewnem, delikatne pierożki tybetańskie, tajskie wrapy, meksykańskie burrito czy też soczyste burgery. Wielbiciele słodkości mogli docenić smak wypełnionych po brzegi gofrów, owoców w belgijskiej czekoladzie czy hiszpańskich churros.