Zamknij

Piece piekarnicze — poznaj 4 najpopularniejsze modele

13:40, 15.05.2020 | Materiał partnera
Skomentuj

Prowadzenie usług związanych z wytwarzaniem jedzenie nie jest łatwym zadaniem. Wynika to głównie z faktu, że stale rosną oczekiwania klientów odnośnie do jakości oferowanych produktów. Nic więc dziwnego, że piece piekarnicze zyskują na popularności. Niewątpliwą ich zaletą jest fakt, że można dobrać sprzęt, który zdecydowanie ułatwi przygotowanie idealnych produktów spożywczych. Chcesz wiedzieć, które piece piekarnicze cieszą się największą popularnością? Odpowiedź znajdziesz w dalszej części tekstu. Zapraszamy do lektury.

     1. Piece piekarnicze z komorą wzrostu.
     2. Piece piekarnicze idealne także dla cukierników.
     3. Piece konwekcyjno parowe o szerokim zastosowaniu.
     4. Piece konwekcyjno parowe idealne do niewielkich punktów gastronomicznych.

Piece piekarnicze doskonale sprawdzają się nie tylko w piekarniach, ale również w miejscach serwujących słodkie wypieki. Szukasz sprzętu, który zaskoczy Cię bogatą funkcjonalnością? W takim razie koniecznie sprawdź piece konwekcyjno parowe, które mogą być wyposażone w szereg dodatkowych opcji. Dowiedz się już teraz czym różnią się poszczególne modele.

Piece piekarnicze z komorą wzrostu

Największą popularnością cieszą się piece piekarnicze z komorą wzrostu. W tym wypadku najczęściej wybierane są urządzenia wyposażone w dwie lub trzy komory. Tego rodzaju sprzęt świetnie sprawdzi się do wypieku różnego rodzaju ciast, croissantów, chleba, zapiekanek czy pizzy. W tym wypadku piece piekarnicze znajdą zastosowanie nie tylko w sklepach, ale także niewielkich punktach gastronomicznych serwujących ciepłe pizzy lub świeże ciasta. Wybierz urządzenie wyposażone w wewnętrzne oświetlenie, aby jeszcze łatwiej monitorować proces wypieku poszczególnych produktów.

Piece piekarnicze idealne także dla cukierników

Piece piekarnicze równie chętnie wybierane są także przez cukierników lub punkty oferujące dwa rodzaje produktów. Jeżeli chcesz, aby Twoja działalność opierała się na serwowaniu świeżych produktów i nie chcesz organizować w tym celu całego zaplecza piekarskiego, to urządzenie to będzie doskonałym wyborem. Wielkość urządzenia możesz w pełni dopasować do potrzeb firmy. Warto również pamiętać, że tego rodzaju piece doskonale sprawdzą się do regeneracji głęboko mrożonych produktów piekarniczych oraz świeżego ciasta na biszkopty, bułki, bagietki, a nawet bezy.

Piece konwekcyjno parowe o szerokim zastosowaniu

Jeżeli szukasz sprzętu, który pozwoli Ci na prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach to piece konwekcyjno parowe bez trudu spełnią Twoje oczekiwania. Niewątpliwą zaletą tych urządzeń jest fakt, że dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych, zapewniają doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej. Co więcej, przy zachowaniu wszelkich walorów smakowych potraw, można w nich prowadzić jednocześnie obróbkę różnych dań, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach. Urządzenia te pozwalają m.in. na pieczenie, smażenie, grillowanie, gotowanie w parze, duszenie i wiele innych.

Piece konwekcyjno parowe idealne do niewielkich punktów gastronomicznych

Ze względu na swoje możliwości piece konwekcyjno parowe świetnie sprawdzają się nie tylko w małych piekarniach, ale także restauracjach, fast foodach, sklepach oraz bufetach. Urządzenia te świetnie nadają się nie tylko do regeneracji głęboko mrożonych produktów piekarniczych, ale także do opiekania pieczywa takie jak bułki czy bagietki. Bezpieczeństwo użytkowania zapewnia nie tylko nowoczesny wentylator, ale także drzwi komory wykonane z podwójnej o niskiej przepuszczalności termicznej szyby.

()
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz