Burger Drwala to jedna z najpopularniejszych sezonowych kanapek. Już od środy (24 listopada) kanapka będzie dostępna w sezonowym menu we wszystkich restauracjach w Polsce. Wiemy, ile będzie kosztować.

Za tym przysmakiem szaleją setki tysięcy klientów najpopularniejszej sieci fast-food. Kiedy tylko kanapka pojawia się w ofercie do restauracji ustawiają się kolejki chętnych. 

Drwal to kanapka, na którą składa się bułka z prażoną cebulką, ser topiony w panierce, soczysty kotlet wołowy, dwa plastry chrupiącego bekonu oraz krucha sałata. 

Burger ten zadebiutował w 2011 roku. Od wtedy regularnie pojawia się w jesienno-zimowej ofercie McDonalds. 

Sieć poinformowała, że kultowa kanapka ma pojawić się w sprzedaży w środę, 24 listopada. Dostępna będzie w pięciu rodzajach - klasycznym, z żurawiną, z kurczakiem, drwal na ostro oraz drwal podwójny.

Zasmuceni mogą być fani wersji bezmięsnej, bo opcja z roślinnym kotletem nie będzie dostępna. 

Będzie drożej? 

Ceny burgera nie będą znacznie różnić się od tych z ubiegłego roku. Przed rokiem Drwal w wersji klasycznej kosztował 16,90 zł, teraz będzie trzeba zapłacić za niego o 50 groszy więcej - 17,4 zł. Podwójny natomiast pojawi się w cenie 20,40 zł. 

Popularna kanapka będzie dostępna w restauracji do końca stycznia.